Αρχαίο μονοπάτι προσκυνητών Κίρρα Δελφοί

Τα αρχαία χρόνια οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της Γης. Από όλα τα μέρη του γνωστού τότε κόσμου οι επισκέπτες του μεγαλύτερου Μαντείου συνέρρεαν, είτε ως προσκυνητές του Ιερού χώρου είτε ως "πελάτες" του Μαντείου να πάρουν τον χρησμό από την Πυθία.

Τα μέσα συγκοινωνίας τότε ήταν ανύπαρκτα και ο δρόμοςαπό την στεριά ήταν δύσκολος και ο κίνδυνος μεγάλος.

Πολλοί διάλεγαν να ερθουν με πλοίο στην Κίρρα και περπατώντας το μονοπάτι των περίπου 10 χιλιομέτρων ανέβαιναν στον Ιερό χώρο των Δελφών.

Αρχαίο μονοπάτι προσκυνητών Κίρρα Δελφοί

Εμείς ξανακάνουμε το μονοπάτι που περπατούσαν χιλιάδες άνθρωποι στην αρχαιότητα για χιλιάδες χρόνια.

Θα ξεκινήσουμε από την θέση της αρχαίας Κίρρας που είναι η άκρη της σημερινής πόλης Ιτέας, και περνώντας μέσα από το νοτιώτερο τμήμα ενός από τους μεγαλύτερους ελαιώνες της Ελλάδας του ελαιώνα της Άμφισσας, θα συνεχίσουμε στο ελαφρώς ορεινό μονοπάτι. Θα περάσουμε από το χωριό Χρισσό και θα τελειώσουμε στους Δελφούς.

Αρχαίο μονοπάτι Κίρρα -Δελφοί

Ιστορία

Η Κίρρα ήλθε σε σύγκρουση με την Δελφική Αμφικτυονία. Η πόλη έγινε αιτία του ξεσπάσματος του Α' ιερού πολέμου το 595 π.Χ. καθώς οι κάτοικοι της, εκμεταλλεύονταν τους προσκυνητές του μαντείου των Δελφών.

 Η Κίρρα πολιορκήθηκε και από την στεριά και από την θάλασσα και τελικά υπέκυψε όταν οι πολιορκητές δηλητηρίασαν τις πηγές που τροφοδοτούσαν με νερό την πόλη με δηλητήριο από το φυτό ελλέβορο.

Λέγεται οτι αυτός ο πόλεμος ηταν ο πρώτος χημικός πόλεμος του κόσμου.

 


Εδώ θα πάρουμε το πούλμαν στην πλατεία Αττικής στις 7.30. Δίπλα στο σταθμό του ηλεκτρικού και του μετρό

 

Κλείστε θέση στο πούλμαν. Πατείστε το μπλε κουμπί

Κάνε κράτηση θέσης