Ιστοσεμινάρια - Webinars

Προετοιμασία για σύνδεση στην πλατφόρμα

Μάθημα από μακριά

Οι Βόλτες ξεκινούν μια σειρά σεμιναρίων για την χρήση εφαρμογών που θα πρέπει να έχει ένας πεζοπόρος για την ασφάλεια του και για την ευκολία του.

Θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα - εφαρμογή Zoom

Για να παρακολουθήσετε το κάθε σεμινάριο θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή:

Zoom

ZoomΓια τον υπολογιστή το Πατήστε το Download να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Βολεύει καλύτερα από το να ανοίγει μέσω του browser.

Για την εφαρμογή στο κινητό σας θα πατήσετε το κουμπί του Google Play και θα το εγκαταστήσετε.

Καλό θα είναι να έχετε και ένα σημειωματάριο να σημειώνετε κάποιες πληροφορίες που θα σας δίνονται.

Οι εφαρμογές που θα σας προτείνονται στα σεμινάρια θα διατίδενται δωρεάν και θα μπορείτε να τις κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή στο κινητό σας. Φυσικά μπορεί κάποιοι να χρησιμοιποιείτε κάποιες άλλες που τις βρίσκεται πιο βολικές. Αυτές που θα σας προτείνω στα σεμινάρια χουν επιλεγεί με γνώμονα την ευκολία και την συνεργασία με άλλες εφαρμογές ή έχουν κάποιες χρήσιμες δυνατότητες.

Θα σας προταθούν οι εφαρμογές:

Σχετικά με GPS

Χάρτες, πλοήγηση και εγχειρίδια offline

Για καταγραφή μιας διαδρομής. Για να αποθηκεύσετε την διαδρομή και να μπορείτε να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας κάνετε εγγραφή στο site Από τον ιστοχώρο θα έχετε την επιλογή "Export" να κατεβάσετε στον υπολoγιστή σας το αρχείο onoma.gpx που θα μπορείτε να το ανενάσετε στο ή στο   όπου κάποιος θα μπορεί να κατεβάσει την διαδρομή να την βάλει στο κινητό του και με μια άλλη εφαρμογή θα βρεί τον δρόμο του.

Μια καλή εφαρμογή είναι το στο οποίο ανοίγετε ένα αρχειο GPX και το βλέπετε στον χάρτη ή στο έδαφος (δορυφορική απεικόνιση)

Για μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή στο κινητό κάνετε εγκατάσταση του στο κινητό και του Filezilla στον υπολογιστή. Πολύ χρήσιμα και για μεταφορά φωτογραφιών και κάθε άλλο αρχείο

Google Earth ProΠολύ χρήσιμο εργαλείο για τον υπολογιστή είναι το στο οποίο μπορείτε να φορτώσετε ένα αρχείο GPX να το δείτε, να το αλλάξετε ή να φτιάξετε ένα δικό σας

 ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το για να το κατεβάσετε..