Εξοπλισμός

 

Για τον χειμώνα ζεστά ρούχα, αδιάβροχο, αρβύλες που να καλύπτουν τον αστράγαλο, σακίδιο για την πλάτη, μπαστούνια πεζοπορίας (μπατόν) και καλή διάθεση.

Καλύτερα όμως να φοράτε μακριά παντελόνια γιατί πολλές φορές συναντάμε στο δρόμο μας μέρη με αγκάθια και κλαριά που δεν θα κάνουν και πολύ ευχάριστο το πέρασμα μας

Καπέλο

Αδιάβροχο

Φακό κεφαλήςκαι έναν σουγιά

Στο σακίδιο καλό θα είναι να έχετε νερό και κανένα φρούτο για κολατσιό

Το πιο σημαντικό είναι το νερό. Ειδικά το καλοκαίρι. Καλύτερα να έχουμε περισσότερο απ' ότι νομίζουμε οτι θα μας φτάσει

Αν είναι καλοκαίρι καλό είναι να έχουμε ηλεκτρολύτες

Μπορείτε αν θέλετε να έχετε και ένα δεύτερο σακίδιο που θα έχει μια αλλαξιά ρούχα, για περίπτωση που θα βραχείτε ή ιδρώσετε, το οποίο θα αφήσετε στο πούλμαν και θα το βρείτε μετα την πορεία.

Τον χειμώνα όταν έχει χιόνι απαραίτητες είναι και οι γκέτες που εμποδίζουν το χιόνι να μπαίνει στα παπούτσια από πάνω και να μουσκεύουν οι κάλτσες,

Όταν ξεκινάμε μια πεζοπορία φοράμε τα λιγότερα ρούχα που μπορούμε να αντέξουμε. Σε λίγο, ειδικά αν μπροστά μας έχει ανφόρα θα αρχίσουμε να ζεσταινόμαστε και να ιδρώνουμε. Αν κάνουμε στάση καλό είναι να έχουμε ένα φλις για να μην κρυώσουμε. Φυσικά το μπουφάν είναι κι αυτό απαραίτητο και καλό είναι να είναι διαπνέον. Να μην αφήνει την βροχή να μας μουσκέψει, αλλά να αφήνει και την αξάτμηση του ιδρώτα να φεύγει στο περιβάλλον.

Κόστος

Για τον εξοπλισμό δεν χρειάζεται να πάρετε τα ακριβότερα. Τα σακίδια ξεκινούν από 20€ και τα μπατόν το ίδιο.

Να φοράτε ρούχα ανάλογα με την εποχή.

Παπούτσια πεζοπορίας. Κάτι σημαντικό για να μην καταλήξει η πεζοπορία σε τραυματική εμπειρία