Πεζοπορία στο Μαίναλο (Menalon trail)

Το Menalon Trail είναι το πρώτο στην Ελλάδα που τιμήθηκε με το καθεστώς «κορυφαίας ποιότητας» από την European Ramblers Association, μια ονομασία που διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο της διαδρομής και τον θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο. Οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες και τα χρώματα του φθινοπώρου είναι υπέροχα μέχρι τον Νοέμβριο στην κεντρική Πελοπόννησο, επεκτείνοντας το παράθυρο για τους περιπατητές.

 Είναι επίσης μια ήσυχη στιγμή για επίσκεψη.

Το μονοπάτι καμπυλώνει σαν ερωτηματικό στη δυτική σκιά του Μενάλων 1.981 μέτρων, της υψηλότερης κορυφής της περιοχής της Αρκαδίας και του μυθικού σπιτιού του Πανός, θεού της άγριας φύσης.

Συνδέει τη Στεμνίτσα, το χωριό των χρυσοχόων, και τα Λαγκάδια, το χωριό των λιθοξόων, μέσα από ένα τοπίο με μονοπάτια βοσκών, παλιούς πέτρινους οικισμούς και απότομες κοιλάδες ντυμένες με δάση που λάμπουν το φθινόπωρο.

Θα κάνουμε την διαδρομή κατά τμήματα. Ξεκινάμε με την διαδρομή από την Νυμφασία στα Μαγούλιανα και τελειώνει στο Βαλτεσινίκο χωρίς μεγάλες υψομετρκές διαφορές και μέσα από δάση με πλούσια χλωρίδα. Οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν μόνο την διαδρομή Νυμφασία - Μαγούλιανα και να έλθουν στο Βαλτεσινίκο με το πούλμαν.
Μια απόμενη φορά θα κάνουμε Την διαδρομή Δημητσάνα, Λούσιο.

Περνάει επίσης ταβέρνες που προσφέρουν χορταστικά κατσικίσια μαγειρευτά, χοιρινό καπνιστό, γαλακτομπούρεκο και ντόπιο κρασί.

 

Μαίναλο

Υπέροχη θέα

Ασκηταριό

Ασκηταριό

Μαγούλιανα
Μαγούλιανα

Μαίναλο

Μια περιγραφή:

https://www.travelstyle.gr/to-agnosto-paradosiako-chorio-tis-arkadias-poy-einai-to-psilotero-tis-peloponnisoy-kai-metra-5-aiones-zois/

Το Guardian περιλαμβάνει το Menalon trail στις 6 καλύτερες διαδρομές της Ευρώπης:
https://www.theguardian.com/travel/2022/oct/02/six-best-long-distance-hiking-trails-walks-europe-greece-italy-portugal-spain-germany-switzerland

Φαγητό θα ευχαριστηθούμε στο Βαλτεσίνικο

 


Εδώ θα πάρουμε το πούλμαν στην πλατεία Oμονοίας στις 7.30. 3ης Σεπτεμβρίου 8

 

 

Πατήστε το μπλε κουμπί. Κλείστε θέση εδώ: