Πεζοπορία στο Μαίναλο (Menalon trail)

Δημητσάνα, Λούσιος ποταμός

Το Menalon Trail είναι το πρώτο στην Ελλάδα που τιμήθηκε με το καθεστώς «κορυφαίας ποιότητας» από την European Ramblers Association, μια ονομασία που διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο της διαδρομής και τον θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για την εποχή. Οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες και τα χρώματα του φθινοπώρου που ακόμα θα κυριαρχούν είναι υπέροχα στην κεντρική Πελοπόννησο, επεκτείνοντας το παράθυρο για τους περιπατητές.

 Είναι επίσης μια ήσυχη στιγμή για επίσκεψη.

Το μονοπάτι ξεκινάει από την Δημητσάνα και κατηφορίζει προς τον Λούσιο ποταμό, μέσα από μια γιορτή της Φύσης. Όμορφα τοπία, ασυνήθιστα ενδιαφέροντα κτίρια και μουσεία, μοναστήρια όπως η Μονή Φιλοσόφου και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Η κοιλάδα του Λούσιου είναι ένα άλλο μνημείο της Φύσης. Η αρχική σκέψη ήταν να κάνουμε προς το τέλος την ανάβαση προς την Στεμνίτσα, αλλά είναι καλύτερα να κάνουμε αρκετά το φαράγγι του Λούσιου και θα ανεβούμε στην Στεμνίτσα με το πούλμαν.

Η διαδρομή θα είναι 12 χλμ και το μεγαλύτερο μέρος της είναι ήπια κατηφοριά.

Στην Στεμνίτσα θα πάμε σε ταβέρνα για να γευτούμε τα καλούδια του τόπου.

 

Δημητσάνα

Δημητσάνα

Δημητσάνα

Δημητσάνα

Μονή Φιλοσόφου
Μονή Φιλοσόφου

Μονή Προδρόμου

Μονή Προδρόμου

Το Guardian περιλαμβάνει το Menalon trail στις 6 καλύτερες διαδρομές της Ευρώπης:
https://www.theguardian.com/travel/2022/oct/02/six-best-long-distance-hiking-trails-walks-europe-greece-italy-portugal-spain-germany-switzerland

Φαγητό θα ευχαριστηθούμε στην Στεμνίτσα

 


Εδώ θα πάρουμε το πούλμαν στην πλατεία Oμονοίας στις 7.30. 3ης Σεπτεμβρίου 8

 

 

Πατήστε το μπλε κουμπί. Κλείστε θέση εδώ: