Κοντοπορεία. Μυκήνες - Πρόσυμνα

Κατ αρχήν πριν την πεζοπορία θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Θα περιδιαβούμε τα παλάτια και την Μυκηναϊκή ακρόπολη, τους τάφους των Ατρειδών. και το μουσείο. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο θα είναι δωρεάν.

Η διαδρομή της πεζοπορίας, που θα κάνουμε μετά, ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης, από όπου περνούσε η συντομότερη οδός (Κοντοπορεία) που συνέδεε το Άργος με την Κόρινθο.

Το ξεκίνημα της διαδρομής γίνεται από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Από το ανατολικό μέρος των τειχών θα πάρουμε τον δρόμο με τα πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και θα καταλήξουμε στην Πρόσυμνα, ένα γραφικό χωριό στο ψηλότερο σημείο μικρού λεκανοπεδίου, το οποίο χωρίζεται από τον κάμπο του Άργους με το στενό φαράγγι της Κλεισούρας.

Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος: ερείπια μυκηναϊκού οικισμού στο λόφο Μαστό, ελληνιστικός πύργος κοντά στην Προσύμνη, ρωμαϊκά λουτρά και δεξαμενή, μια εκκλησούλα δίπλα στα λουτρά, θολωτός μυκηναϊκός τάφος, και στο τέλος της διαδρομής το χωριό Πρόσυμνα

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 11 χλμ ενώ η υψομετρική διαφορά δεν ξεπερνά τα 230 μ.

Μυκήνες. Πύλη λεόντων 

Μικρή Πύλη 

Πρόσυμνα
Πρόσυμνα