Κοντοπορεία. Μυκήνες - Πρόσυμνα

 

Κόστος 22 ( Θα πληρωθεί στο πούλμαν)

Κατ αρχήν πριν την πεζοπορία θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Θα περιδιαβούμε τα παλάτια και την Μυκηναϊκή ακρόπολη, τους τάφους των Ατρειδών. και το μουσείο. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο θα είναι δωρεάν.

Η διαδρομή της πεζοπορίας, που θα κάνουμε μετά, ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης, από όπου περνούσε η συντομότερη οδός (Κοντοπορεία) που συνέδεε το Άργος με την Κόρινθο.

Το ξεκίνημα της διαδρομής γίνεται από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Από το ανατολικό μέρος των τειχών θα πάρουμε τον δρόμο με τα πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και θα καταλήξουμε στην Πρόσυμνα, ένα γραφικό χωριό στο ψηλότερο σημείο μικρού λεκανοπεδίου, το οποίο χωρίζεται από τον κάμπο του Άργους με το στενό φαράγγι της Κλεισούρας.

Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος: ερείπια μυκηναϊκού οικισμού στο λόφο Μαστό, ελληνιστικός πύργος κοντά στην Προσύμνη, ρωμαϊκά λουτρά και δεξαμενή, μια εκκλησούλα δίπλα στα λουτρά, θολωτός μυκηναϊκός τάφος, και στο τέλος της διαδρομής το χωριό Πρόσυμνα

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 11 χλμ ενώ η υψομετρική διαφορά δεν ξεπερνά τα 230 μ.

Για φαγητό θα πάμε μετά στον Άγιο Βασίλειο στην γνωστή μας ταβέρνα "Καλύτερα εδώ παρά εκεί" για την γουρνοπούλα

Μυκήνες. Πύλη λεόντων 

Τάφος του Ατρέα 

Αρχαιολογικός χώρος 

Μικρή Πύλη 

Πρόσυμνα
Πρόσυμνα

Διαβάστε για τις Μυκήνες

 


Εδώ θα πάρουμε το πούλμαν στην πλατεία Oμονοίας στις 7.00'.
3ης Σεπτεμβρίου 8
ή σε κάποια στάση πάνω στην διαδρομή του λεωφορείου, που θα την δηλώσετε στην φόρμα της κράτησης.