Πεζοπορίες στην Νεμέα και Δερβενάκια

 

Δεν πρόκειται για μια διαδρομή, αλλά για μικρές βόλτες με αρχαιολογικό, ιστορικό ενδιαφέρον, στο φυσικό περιβάλλον με αμπελώνες και άλλα γραφικά τοπία της Μοραΐτικης γης.
Θα ξεκινήσουμε από την Ομόνοια με το πούλμαν και αφού κάνουμε κάποιες στάσεις στην Βιαμάξ και Παλατάκι θα φτάσουμε στην Νεμέα. Θα κάνουμε μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μιας οινοποιίας όπου θα μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις και στις γεύσεις των καλύτερων κρασιών της Ελλάδας.

Θα συνεχίσουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, του μουσείου και στο αρχαίο στάδιο όπου τελούνταν οι εναλλακτικοί ολυμπιακοί αγώνες, τα Νέμεα.

Νεμέα

Νεμέα
Αρχαιολογικός χώρος

Νεμέα

Θα συνεχίσουμε με μια επίσκεψη στην Παναγία των βράχων ένα παλιό μοναστήρι γαντζωμένο πάνω σε ένα τύπου Μετέωρου βράχου

Νεμέα

Mετά θα πάμε στο χωριό Άγιο Βασίλειο όπου θα ξεκινήσει μια πεζοπορία, ανάβαση στα Ταμπούρια του Νικηταρά όπου έγινε η προσπάθεια της τρίτης μέρας της μάχης των Δερβενακίων να περάσει ο Δράμαλης το μπλόκο των Ελλήνων. Εκεί έγινε η τελική καταστροφή του στρατού του.

Νεμέα

Θα ανεβούμε μέσα από το φαράγγι στις οχυρώσεις – πύργους που βρίσκονται στην κορυφή και πλαγιά του λόφου, απ’ όπου θα δούμε όλο τον κάμπο.

Νεμέα

Μόλις θα κατεβούμε θα πάμε να χαρούμε σε τοπική ταβέρνα την super food γουρνοπούλα…

Νεμέα

Επειδή η μέρα θα αποτελείται από ανεξάρτητα χρονικά διαστήματα όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα θέλει. Έτσι μπορεί να την προσαρμόσει στις δυνάμεις του.

 


Εδώ θα πάρουμε το πούλμαν στην πλατεία Oμονοίας στις 7.30. 3ης Σεπτεμβρίου 8

 

 

Πατείστε το μπλε κουμπί. Κλείστε θέση εδώ: