Πεζοπορία και μπάνιο στην Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα είναι για τις Βόλτες ένα αγαπημένο νησί, γιατί είναι πανέμορφο , είναι κοντινό και έχει καταπληκτικά κρυφά μέρη όπου μπορεί κάποιος να χαρεί το περπάτημα, το βουνό, το δάσος και την θάλασσα. Συνήθως πηγαίναμε με δικά μας μέσα, αλλά με την αύξηση των καυσίμων υπολογίσαμε ότι θα ήταν προτιμότερο να μισθώσουμε το πούλμαν. Είναι και μια ευκαιρία και για όσους δεν διαθέτουν δικό του μέσον να το χαρούν.

Θα ξεκινήσουμε κανονικά στις 7.30 από την Ομόνοια, 3ης Σεπτεμβρίου 8, για Πέραμα θα περάσουμε με το φέρι στα Παλούκια της Σαλαμίνας και θα κατευθυνθούμε προς τα Κανάκια. Εκεί θα βρούμε θέσεις στην παραλία, αν κάποιος δεν θέλει να περπατήσει θα πιάσει κανένα αρμυρίκι και θα χαρεί το μπάνιο και την Θάλασσα. Οι υπόλοιποι θα αμεβούμε στην Ακρόπολη του Ομηρικού ήρωα Αίαντα και θα περιδιαβούμε τον αρχαιολογικό χώρο με την απαράμιλλη θέα. Θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μέσα από το δάσος των πεύκων προς την Μονή του Αγίου Νικολάου των Λεμονιών και την γειτονική πηγή. Θα επιστρέψουμε στην θάλασσα όπου μας περιμένει η δροσιά της.

Εκεί δίπλα έχει ταβέρνα, αλλά όποιος θέλει μπορεί να πάρει το κολατσιό του. Το απόγευμα θα κάνουμε μια στάση στην Κούλουρη για καφέ ή παγωτό.
Η πεζοπορία μέχρι το μοναστήρι είναι εύκολη. 2 ώρες να πάμε και μία να γυρίσουμε.

Κόστος 27 € Περιλαμβάνει και τα εισιτήρια του φέρι.

Σαλαμίνα
H Μυκηναϊκή Ακρόπολη

Σαλαμίνα
Μονή του Αγίου Νικολάου των Λεμονιών

Σαλαμίνα
Μονή του Αγίου Νικολάου των Λεμονιών

Σαλαμίνα
Μονή του Αγίου Νικολάου

Σαλαμίνα
Αιάντειο

Σαλαμίνα
Το κιόσκι στην Ακρόπολη

Σαλαμίνα
Το δάσος της διαδρομής

 


Εδώ θα πάρουμε το πούλμαν στην πλατεία Oμονοίας στις 7.30. 3ης Σεπτεμβρίου 8

 

 

Πατείστε το μπλε κουμπί. Κλείστε θέση εδώ: