Σκούρτα-Αγία Μαρίνα-Αυλώνας

 

Κόστος 20 ( Θα πληρωθεί στο πούλμαν)

Έχουμε κάνει πολλές φορές την διαδρομή από Αυλώνα προς Αγία Μαρίνα.

 Μια από τις ομορφότερες πεζοπορίες κοντά μας. Κάθε φορά ήταν μια διαφορετική γιορτή. Ανάλογα με την εποχή. Αυτή την φορά θα κάνουμε την φθινοπωριάτικη εκδοχή της με μια επιπλέον διαφορά. Τις προηγούμενες φορές λόγω χρόνου φθάναμε μέχρι την Αγία Μαρίνα και γυρίζαμε.

Αυτή την φορά θα ξεκινήσουμε από τα Σκούρτα ένα από τα Δερβενοχώρια, θα περάσουμε το οροπέδιο των Μαζαραίικων. Θα ανεβούμε σε ένα βουναλάκι το Πυργάρι που έχει τα ερείπια ενός αρχαίοι φυλακίου – φρυκτωρίας και θα φτάσουμε στις δικκλησιές. Εκεί βρίσκεται μια εκκλησία από την εποχή της φραγκοκρατίας με γοτθικά υπέρθυρα και μια νεώτερη εκκλησία η Ευαγγελίστρια.

Από κει θα κατέβουμε σε ένα ρέμα με πολλά πλατάνια και θα ανεβούμε στην απέναντι όχθη όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας που στέκεται σαν μετέωρο πάνω από τον γκρεμό.

Στη συνέχεια από τα απέραντα λιβάδια στο Βούντημα θα καταλήξουμε στον Αυλώνα.

Η πεζοπορία είναι σχετικά μεγάλης απόστασης 18 χλμ, αλλά το ανάγλυφο της περιοχής είναι ομαλό. Χωρίς ανεβοκατεβάσματα. Από τα Σκούρτα μέχρι τις Δικκλησιές είναι οροπέδιο χωρίς ανηφόρες.

Από τις Δικκλησιές έχει ένα ανέβασμα 50 μέτρων στην Αγία Μαρίνα και από κει έχει περπάτημα χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές και σε αμαξιτούς χωματόδρομους.

Σκούρτα-Μαζαρέκα
Μαζαρέκα

Σκούρτα-Μαζαρέκα
Πυργάρι

Σκούρτα-Αγία Μαρίνα-Αυλώνας

Η Αγία Μαρίνα του βράχου

Σκούρτα-Αγία Μαρίνα-Αυλώνας
Αρμένι

Σκούρτα-Αγία Μαρίνα-Αυλώνας
Βούντημα

Σκούρτα-Αγία Μαρίνα-Αυλώνας
Βούντημα

Σκούρτα-Αγία Μαρίνα-Αυλώνας
Ευαγγελίστρια. Δικκλησιές

Μετά θα πάμε για φαγητό σε τοπική ταβέρνα

 


Εδώ θα πάρουμε το πούλμαν στην πλατεία Oμονοίας στις 7.30. 3ης Σεπτεμβρίου 8

Θα πάμε στα Σκούρτα από την Μάνδρα. Μπορείτε να ανεβείτε στο πούλμαν στη Βιαμάχ ή στο Παλατάκι. Στην επιστροφή όμως μπορείτε να κατεβείτε στην Καλυφτάκη, στη Ρενά, Στη Λένορμαν ή Ομόνοια.

 

 

Πατήστε το μπλε κουμπί. Κλείστε θέση εδώ: